Logg inn

for å få tilgang til dine kurs, sikkerhetskort og mye annet.

Logg inn

for å få tilgang til dine kurs, sikkerhetskort og mye annet.

ASD deksel for renovering av sikringsskap

ASD deksel for renovering av sikringsskap

Ramm94
Ramm94

Hei!

Jeg har jobbet i 2 ulike firmaer de siste årene og utført en del renovering av elskap.
Den første bedriften jeg jobbet i ble det hyppig brukt ASD deksel når det ble utført renovering av elskap, siden man byttet "likt mot likt" og var sjeldent det ble byttet målersløyfe fra de gamle pr lederne til nye.

Den andre firmaet jeg jobber i nå blir det alltid brukt renoveringsrammer i stor grad, samt det å bytte målersløyfer og bytte selve døren til skapet.

Har hatt kontakt med de som leverer ASD deksel og støtter den første bedriften fullt ut med det som ble gjort der. 

Hva blir rett egentlig?

Jeg har laget 3 litt ulike senarioer men innledningsvis hele elskapet skal byttes men gammel installasjon skal beholdes i resten av huset. El skapet står i en gang med en stål dør som er mulig å lukke og låse.

 

1. Et gammel sikringsskap med blandet med skrusikringer og automatsikringer, samt et OV med som er skrusikringer. Det ligger kniv sikringer på luftstrekket foran skapet. Blir dette REHAB og man kan bruke ASD deksel da?

2. Samme senario som over, men OV befinner seg i et annet skap. Blir dette REHAB og man kan bruke ASD deksel?

3. Samme senario som den første, men uten knivsikringer ved inntaket og inntaket kommer i bakken fra el skap i veien og netteier må blandes inn. Kan man bruke ASD deksel da eller blir dette.

Re: ASD deksel for renovering av sikringsskap

Trikker
Trikker

Har ingen relevans om hvor OV eller kortslutningsvern står. Du kan bruke samme løsning på alle de tre tilfellene.

Tidligere så hadde vi ikke lov til å røre målerne. Da var det litt verre å bytte ut de ledningene. Er enklere nå, så det er ihvertfall en mulig forklaring på hvorfor det ene firmaet gjorde det og andre ikke gjør det.

Døren til skapet er ren kosmetisk. Det har ikke noe med elsikkerhet å gjøre. Er jo fint om skapet står i felles oppgang, eller er synlig på annen måte.

Er penere med renoveringsramme, men syns ikke det har noe å si i et sikringsskap. En plass kunden aldri er inni. De er litt mer sikker for berøring, men syns selv det er minimalt. Så syns selv ikke at renoveringsramme gir så mye mer, ikke gir bedre anlegg. 

Re: ASD deksel for renovering av sikringsskap

Trikk
Trikk

Trodde ASD deksler var forbudt i dag jeg?

Re: ASD deksel for renovering av sikringsskap

Trikker
Trikker

Det blir det samme som å si at stikkontakter uten jord er ulovlig.

Det er ikke lov å sette opp etter NEK400 2018. Men er lov å sette opp etter eldre forskrifter, som man gjerne gjør ved rehabilitering/endringer i eldre bygg. 

Re: ASD deksel for renovering av sikringsskap

Re: ASD deksel for renovering av sikringsskap

Dette er også omtalt i gammel tråd her; https://www.trainor.no/cms/Forum/...-korrekt-kapslingsgrad-ved-ombygging.

FSE Niskie napiecie (E-learning)

Kurs ten pomaga uczestnikom rozwinac wieksza swiadomosc bezpieczenstwa elektrycznego i przez to zredukowac ryzyko urazów i strat materialnych.

Czytaj więcej

Prace niebezpieczne pod względem pożarowym - system certyfikowania (E-learning)

Jeśli zajmujesz się spawaniem, cięciem, szlifowaniem, używasz opalarki lub otwartego ognia, to potrzebujesz certyfikatu na wykonywanie prac niebezpiecznych pod względem pożarowym. Kurs możesz zrobić u nas:

Czytaj więcej

Electro-contractor examination – exam preparation course (Classroom)

Are you planning on taking an electrical contractor licence? Our preparatory course covers the necessary theory and detailed follow-up providing you with the best possible preparation.

Czytaj więcej

Electro thermography - NEK 405-1 (Classroom)

Basic knowledge of using infrared cameras regardless of application. Participants can take the certification exam on the last day of the course.

Czytaj więcej

Electrical inspections - commercial buildings (Classroom)

The course, Electrical inspections in commercial buildings, is based on the qualification requirements in the NEK 405-3 norm and may be taken as preparation for the NEK 405-3 exam.

Czytaj więcej

NEK 400:2018 (Classroom)

Become familiar with NEK 400 and equipped to use the norm in your daily work involving installing and maintaining electrical low-voltage installations.

Czytaj więcej
pol