Zaloguj się

by uzyskać dostęp do swoich kursów, kart bezpieczeństwa i wiele innych.

Zaloguj się

by uzyskać dostęp do swoich kursów, kart bezpieczeństwa i wiele innych.

Tilknytningsskap i IT-nett (fagprøve)

Tilknytningsskap i IT-nett (fagprøve)

perja
perja

Hvis det skal installeres tilknytningsskap i IT-NETT anbefales det å benytte klasse II foreggning frem til første jordfeilvern ettersom dette reduserer kravet for jordelektoden ned til maksimalt 1667Ω (anbefales uansett ned mot 100Ω).

Jeg lurer på den beste måten å dokumentere utførelse av tilknytningsskapet, med hensyn til NEK 400 og vanlige praksiser. Den beste måten å utføre dette på ønsker jeg også tanker rundt.

I montørhåndboka side 323 og 324 står det at det kan benyttes PFXP kabel for å oppnå klasse II forleggning, men under fortsetning at man isolerer og ikke tilkobler jordlederen. Betyr dette at man må klippe jordlederen i stedet for å koble den til jordskinnen? Dette vil jo forårsake at man ikke får et jordingssystem i installasjonen. For at lederne ut fra kabelen skal være dobbeltisolert må det sikkert benyttes en ekstra krympestrømpe over lederene?

En god forklaring rundt dette og noen skisser hadde vært veldig fint, ettersom det er vanskelig å finne  dette på nett.

Re: Tilknytningsskap i IT-nett (fagprøve)

BlackSheep
BlackSheep

Jeg tolker teksten på side 323/324 til å handle om tilkobling av utstyr på en kurs. For din del skal du legge opp en hovedkurs, og kan ta en titt på side 100 i samme boka i stedet.

Re: Tilknytningsskap i IT-nett (fagprøve)

Re: Tilknytningsskap i IT-nett (fagprøve)

BlackSheep har rett i at teksten på sidene 323 og 324 i Montørhåndboka ikke er relevant for tilknytningsskapet, men side 100 er heller ikke "innertier".
Aktuell tekst finnes fra siste avsnitt på side 94.

Det leveres tilknytningsskap utført som klasse II fra flere produsenter.

Re: Tilknytningsskap i IT-nett (fagprøve)

perja
perja

Hei

På side 94 i montørhåndboka her tolker jeg det slik at kablene/lederne i skjemaet som er merket rødt er forlagt i klasse II.

Inne i tilknytningsskapet kan det gjøres ved å:

* Bruke dobbeltisolerte ledere f.ekns PNN og RKK (en avmantlet PFXP vil ikke være dobbeltisolert lengere hvis det er i en metallisk kapsling som vist på side 95?)

* bruke enkeltisolerte ledere og tilknytningsskap klasse II?

* Krympestrømpetrømpe over enkeltisolerte ledere for å oppnå klasse II

I sikringsskapet kan det ivaretas det ved å bruke:

* krympestrømpe over lederene for å få klasse II?,

* dobbeltisolert skap?

 

På side 73 i montørhåndboka er det vist en kabelføring hvor de har brukt en leder i hvert sitt k-rør for å oppnå klasse II forlegning (kortslutningssikker forlegning), men dette er vel en veldig dyr og ugunstig løsnings som ikke gjøres i praksis?

På samme tegning på side 94 er det tegnet en jordskinne i sikringsskapet slik jeg jeg tolker det, og ikke noe jord i forveien. Jordelektroden vil termineres i tilknytningsskapet og er ikke ført frem til sikringsskapet i denne tegningen?

På side 232 i montørhåndboka er det et arrangementsskjema for et TN-tilknytningsskap, men dette svarer ikke på spørsmålene mine for utførelse og dokumentasjon ved IT-NETT.

Ex basic (E-learning)

Learn to work safely in hazardous areas. Course for electricians, automation technicians and others personnel.

Czytaj więcej

FSE Niskie napiecie (E-learning)

Kurs ten pomaga uczestnikom rozwinac wieksza swiadomosc bezpieczenstwa elektrycznego i przez to zredukowac ryzyko urazów i strat materialnych.

Czytaj więcej

Fiscal metering - Combined errors in metering (Classroom)

The course increases the understanding of the uncertainty calculations that are made and how to arrive at total combined uncertainty for measuring stations.

Czytaj więcej

Basic flow metering (Classroom)

Basic course on measuring stations oil / gas / torch.

Czytaj więcej

Regulations and standards for offshore petroleum industry - electrical safety (Classroom)

Courses for electricians, automators, engineers and other personnel who work with or design electrical installations offshore.

Czytaj więcej

Basic process control systems (Classroom)

Practical and theoretical course in basic control technology.

Czytaj więcej
pol